Sigmund Stagevacature 2019-2020

De voorbije jaren sloten al meerdere studenten hun academiejaar af met een stage bij Sigmund. Dat kan tellen! Ook wij leren bij elke stage steeds een beetje bij. Daarom gaan we ook dit academiejaar op zoek naar nieuw talent. Dit jaar doen we dat niet zelf, maar schakelen we de hulp in van enkele van onze ex-stagiair(e)s. 

Wacht! Laten we eerst iets over onszelf vertellen. Wij zijn Sigmund, een klein team dat bestaat uit 4 knappe koppen (al zeggen we het zelf). Sigmund is een communicatiebureau dat bedrijven en organisaties – van startups en kmo’s tot overheden, federaties en multinationals – helpt om te communiceren vanuit de mens

Elena

ELENA DULLAERT, STUDENTE COMMUNICATIEMANAGEMENT (AP HOGESCHOOL)

“Vaak kreeg ik van mijn vrienden te horen “Ik kies liever een stageplaats bij de deur, ik heb mijn slaap nodig!” Wel euhm ja, ik ook, maar wat zijn negen weken in een leven? Het zijn negen weken waar ik alleszins het beste van mezelf heb gegeven. Bovendien zijn de dagen hier gevarieerd, goedgevuld en vliegen ze voorbij! Want ja hoor, naast al het lachen (en eten) wordt er ook veel gewerkt. Je zal hier nooit iemand met z’n vingers zien draaien. Ik heb enorm veel bijgeleerd, zowel qua vaardigheden als over mezelf. Een stage kan je een beetje vergelijken als twee keer tegen de muur lopen en de derde keer ben je alweer vergeten dat die muur er staat. Maar voor de toekomstige stagiair(e)s: geen nood, tegen week negen leer je die muur wel te omzeilen.”

Ontdek nog veel meer inside-information over een Sigmund-stage in Elena's stageblog.

Beeld8

EVA DE CROM, STUDENTE EVENT- EN PROJECTMANAGEMENT (KDG)

“Mijn eerste week als stagiaire bij Sigmund was meteen een echte vuurdoop. Na drie dagen rustig op kantoor te hebben gewerkt, ging ik mee op een teambuilding die we voor een klant organiseerden. Het was een intensieve tweedaagse. Zo kreeg ik onder andere een arend op mijn arm, terwijl ik niet echt zot ben van vogels - lees: beetje angstig zelfs. Week 1 en mijn grenzen waren al verlegd! Maar ik vond het niet erg om continu bezig te zijn. Tot mijn verbazing draaide ik al vlotjes mee met mijn collega's en voelde het alsof ik al langer dan een week bij het Sigmund-team hoorde. Dat is een heel fijn gevoel!”

Benieuwd naar meer? Ontdek de stageblog van Eva hier.

Eva
Amber 2

AMBER WUYTS, STUDENTE COMMUNICATIEMANAGEMENT (AP HOGESCHOOL)

“De voorbije weken hebben we geen minuut stilgezeten en ontzettend veel bijgeleerd. Zowel over onszelf als op communicatief vlak. Meetings, workshops, brainstormsessies: alles hebben we mogen meemaken. Een stage bij Sigmund is dus echt wel voor iemand die niet bang is van een uitdaging en geen seconde wil stilzitten. Ik ben de confrontatie aangegaan met mezelf en ben daar alleen maar beter uitgekomen.”

Benieuwd naar Ambers confrontatie met zichzelf? Lees het hier in haar stageblog.

TESS LEYS, STUDENTE COMMUNICATIEMANAGEMENT (AP HOGESCHOOL)

“Tijdens mijn stage heb ik het volgende geleerd: teamwork really does make the dream work. Niet alleen omdat het team van Sigmund bestaat uit vier creatievelingen die ik nodig heb om met andere ogen naar mijn opdrachten te kijken, maar ook omdat het gewoon zo is. Het team maakt tijd voor je, er wordt dagelijks overlegd en tijdens brainstorms ben je nooit alleen. Op school leerde ik dat ‘als je extern wil winnen, je intern moet beginnen’ en die gedachte leeft hier echt. Het team komt steeds op de eerste plaats en dat voel je in alles wat je doet.”

Ontdek meer onmisbare stagetips van Tess in haar stageblog.

 

Tess

Wie zoeken we eigenlijk?

Ben je geboeid door interne communicatie? Betrek jij graag mensen in een project en zijn workshops helemaal jouw ding? Zijn sociale media voor jou een tweede thuis, of ben je een geboren planner? Dan is Sigmund de geknipte stageplaats voor jou. Ontdek tijdens meetings wat onze klanten nodig hebben en werk samen met ons team een mooie oplossing uit. Een goede kennis van het Nederlands en Engels is daarbij een must, Frans is ook zeker een pluspunt.

Je takenpakket bij Sigmund is heel simpel: je werkt gewoon mee met ons team. Je biedt ondersteuning tijdens onze projecten, want op die manier leer je – volgens onze ervaring – het meeste bij. Natuurlijk krijg je steun en feedback tijdens je werk. We geven je alvast een algemeen overzicht van jouw taken, zo weet je waaraan je je kan verwachten:

 • Klantenmeetings 
 • (Beperkte) grafische ondersteuning
 • Communicatieplanning opstellen
 • Maken van presentaties en debriefings
 • Workshops en events voorbereiden
 • Copywriting
 • Social media pagina’s beheren
 • Research
 • Brainstormsessies
 • Opmaak van documenten (Word, Excel, PowerPoint, Mindmaps)
 • Opvolging van projecten
 • ...

 

Zo, dat was het alweer. Hebben onze ex-stagiair(e)s je volledig overtuigd van een stage bij Sigmund? Pas je bovendien helemaal in bovenstaand profiel? Leuk! Stuur ons dan als de bliksem een enthousiast mailtje. We zijn op zoek naar mensen waar het helemaal mee “klikt”, daarom bekijken we graag eerst je cv en motivatiebrief. Indien dat goed zit, willen we je graag nog even leren kennen aan de hand van een persoonlijk gesprek. Zo weten we zeker dat jij helemaal binnen ons team past. Veel succes en wie weet: tot binnenkort?

Sigmund katleen.pauwels@sigmund.be
Bredabaan 1026/6 www.sigmund.be
2900 Schoten 03 685 28 87