Keep talking and nobody explodes

In de vorige nieuwsbrief introduceerden we de rubriek hooked, daarin vertelden we hoe enthousiast we zijn over MIRO. Voor deze nieuwsbrief zijn we opnieuw op zoek gegaan naar technologische ontwikkelingen of musthaves die een meerwaarde kunnen bieden voor onze klanten. Dit keer stellen we je voor aan de app ‘Keep Talking And Nobody Explodes’. 

Hooked Woordenboek

Keep Talking And Nobody Explodes is een Virtual Reality-app die we als teambuildingsoefening gebruiken tijdens workshops. Wil je weten wat Virtual Reality juist is? Lees dan zeker onze Expert’izer.

Keep Talking

Waarom net deze app?

Keep Talking And Nobody Explodes is een leuke game die je niet op je eentje kan spelen. Het doel van de game is om met je team een virtuele bom te ontmantelen. Eén iemand van het team zet de VR-bril op en ziet de bom die ontmanteld moet worden. De rest van het team ziet die bom niet en krijgt enkel de handleiding met instructies over hoe ze de verschillende delen van de bom kunnen ontmantelen. Zij weten echter niet op voorhand welke onderdelen er nodig zullen zijn. Daarom moet de persoon met de VR-bril duidelijk communiceren wat die ziet, zodat de rest in de handleiding de gepaste oplossing kan zoeken en doorgeven. Duidelijke en efficiënte communicatie is hier de sleutel tot succes. Oh ja, als je te traag bent, ontploft de bom in je gezicht. Je moet dus duidelijk én snel communiceren.

Een perfecte score?

Niets is perfect, maar deze app komt zeker in de buurt. Wij hebben de app getest met een Oculus Go (VR-bril), maar niet iedereen reageert even goed op een VR-omgeving. Dit is op te lossen door het VR-gegeven weg te laten, maar dan verdwijnt er ook wel een deel van de charmes van de app. Een ander nadeel is: als je hetzelfde level een aantal keer na elkaar speelt, komen vaak dezelfde opdrachten terug. Dan is het misschien tijd om te stoppen, of om je te wagen aan een moeilijker level, waar je nog meer opdrachten moet oplossen om de bom te ontmantelen.

Nieuwsgierig om zelf ook een bom te ontmantelen? In onderstaand filmpje zie je hoe dat in zijn werk gaat: