Interview met Tom Van Herck, Eventmanager bij Informatie Vlaanderen (Vlaamse overheid)

Informatie Vlaanderen deed beroep op Sigmund om hun jaarlijks congres Trefdag Digitaal Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen. We vroegen aan Tom Van Herck hoe hij de samenwerking met Sigmund ervoer. Hij vertelt hoe hij met ons in contact kwam en hoe we hem hebben geholpen.

“Ik kwam in contact met Sigmund op het Brandweercongres enkele jaren geleden. Zij deden daar toen exact waar wij naar op zoek waren: het congres naar een hoger niveau tillen. Ondertussen hebben we reeds twee trajecten afgelegd met Sigmund. 

In eerste instantie hebben we samen met hen gebrainstormd over het concept van het congres. Trefdag Digitaal Vlaanderen is geen klein congres met elk jaar meer dan 2000 bezoekers, 100 sprekers en een drukbezochte beurs. Daarom zochten we samen naar een manier om nóg beter te worden. Aan de hand van de brainstormsessies van Sigmund konden we ons concept herbekijken en enkele aanpassingen doorvoeren. Zo veranderde bijvoorbeeld de naam van Trefdag Informatie Vlaanderen naar Trefdag Digitaal Vlaanderen, want uiteindelijk staan we voor alles wat digitaal is.

Daarnaast hielp Sigmund ons ook bij het klaarstomen van de sprekers voor het congres in 2018. Omdat het niet altijd makkelijk is om alle 100 sprekers op hetzelfde niveau te krijgen, zijn we ook bij Sigmund gaan aankloppen. We hebben de externe sprekers de keuze gegeven om de Speak Easy-sessie van Sigmund te volgen. Ongeveer de helft is ook daadwerkelijk op dat aanbod ingegaan en heeft de sessie gevolgd. 

Sessie

De sprekers waren allemaal zeer tevreden over de sessie. Vooral de persoonlijke aanpak van Sigmund was een voordeel. Door in kleine groepen te werken en er eerst voor te zorgen dat de deelnemers elkaar vertrouwen vonden ze het daarna veel makkelijker om zich voluit te geven tijdens de sessie, zonder scrupules of terughoudendheid. Naast praktische tips om voor een publiek te spreken, werd er ook gedacht aan connecteren met het publiek. Wat opviel was dat niet enkel de getrainde sprekers lovend waren over de sessie, maar ook de deelnemers aan de Trefdag Digitaal Vlaanderen. Het was volgens hen heel duidelijk wie de sessie van Sigmund had gevolgd en wie niet. Voor ons dus zeker voor herhaling vatbaar.

Tot slot kan ik nog zeggen dat ik zeer tevreden ben over alles wat Sigmund voor ons doet. Wanneer ik hen bel, zullen ze me steeds helpen een oplossing te vinden voor mijn probleem. Als eventmanager voor een overheidsbedrijf is dat exact wat ik zoek in een partner, zo kan ik op beide oren slapen.”